Een dag op pad met: Marcel Stellaard

Marcel is servicemedewerker en inspecteur bij Teeuwissen rioolreiniging.

6.00 uur – We starten de dag redelijk vroeg. Samen met een team collega’s verzorg ik inspecties en metingen van oliebenzineafscheiders voor verschillende opdrachtgevers in het hele land. Vandaag staat een route richting Friesland op het programma. We gaan langs bij verschillende opdrachtgevers. We bezoeken een jachthaven, enkele tankstations en een vrachtwagenreparatiebedrijf. We letten onder andere op de werking van vlotters, vloeistofhoogtes, de vervuilingsgraad van aanwezige koolwaterstoffen en uitgezakt slib. Daarnaast controleren we de opbouwen op gebreken en de ligging van de installatie in het straatwerk.

7:50 uur – Het eerste bezoek is aan een jachthaven tussen de Friese Meren, waarbij we een lijngoot controleren en een oliewaterafscheider van de takelplaats gemeten wordt. Na diverse controles en metingen maken we foto’s ter ondersteuning van het meetrapport. Dit versturen we direct digitaal naar kantoor. Daar werken ze het uit met de daarbij behorende adviezen.

9.00 uur – We rijden door naar ons volgende bezoek, ditmaal een vrachtwagenreparatiebedrijf. Een inpandige installatie. Na wat controles geven we al snel het advies om te ledigen in verband met de maximaal aangetroffen olielaag in de olieafscheider. Het bezoek wordt alvast ingepland. Een monteur wordt ook ingeschakeld om het aanwezige oliealarm en de hoogwatermelder te controleren op storing. Tot aan de lunch zijn er nog een aantal bedrijven waar we langs gaan.

13:30 uur – We bezoeken een mooie locatie aan de rand van een golfbaan. We hebben geluk! Ik heb wel eens meegemaakt dat er een berg grind op de put lag en ik er niet bij kon.

14:30 uur – Laatste bezoek van vandaag met een controle en meting van de oliebenzineafscheider onder een viaduct van de A1. Hier heb ik een keer een grote hoeveelheid aan olie waargenomen, mogelijk afkomstig van een lekkage van een auto.

Meer inspiratie