Een dag op pad met: Charles Boafo

Charles is logistiek medewerker bij Veyzle, specialist in het recyclen van papier en kunststof.

06.30 uur – Ik vertrek iedere ochtend rond half 7 naar mijn werk. Dan zet ik ’s ochtends mijn favoriete traditionele Ghanese muziek aan in de auto, zodat ik met een goed humeur mijn dag kan beginnen!

07.00 uur – Aangekomen op de Veyzle locatie in Hoensbroek. Samen met mijn collega’s starten wij de ochtend met een bakje koffie of thee en maken we een taakverdeling. Dit doen wij iedere ochtend, zodat alle werkzaamheden van die dag zo goed mogelijk uitgevoerd kunnen worden. Wij zijn een hecht team, dus samen werken gaat ons goed af. Een belangrijke factor als je het mij vraagt. De fijne band met collega’s maakt mijn werk echt bijzonder.

07.15 uur – Het echte werk kan beginnen! We controleren eerst de heftruck voordat we ermee kunnen werken. Vervolgens komen klanten papier aanleveren wat verwerkt wordt met de heftruck. Daarmee kunnen we ook balen papier in voorraad zetten. Inkomende stromen worden gecontroleerd en geladen voor af transport.

10.00 uur – De eerste pauze start. Rond dit tijdstip hebben we voldoende materiaal verwerkt en kunnen we even genieten van een lekker ontbijtje/tussendoortje en een kop koffie.

10.15 uur – We gaan weer door! Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het laden en lossen van alle vrachtwagens die papier of kunststof bij ons komen brengen óf halen. Dit gaat de hele dag door. Doordat wij een continue aanloop hebben van vrachtwagens die komen en gaan, is het belangrijk dat alles goed en soepel verloopt. Dus hoe efficiënter ik mijn werk hoe, hoe beter en sneller ik klanten kan ondersteunen bij het laden of lossen.

12:00 uur – Tijd voor lunch! Ik neem ieder dag verse producten mee naar het werk, dus veel fruit en groenten. Vaak ook gerechten uit de Ghanese keuken. Ik vind Jollof erg lekker om mee te nemen naar het werk. Jollof is een gerecht met rijst dat wordt gekookt in een tomatensaus/soep. Echt een typisch gerecht uit West-Afrika, heerlijk! De pauze is voor ons een moment om even te rusten en elkaar te spreken. Dat zijn vaak hele gezellige momenten.

12:30 uur – Na de pauze gaan we weer aan de slag. De middag staat voornamelijk in het teken van nog meer papier op de band leggen, wagens laden en lossen. Aan het eind van de dag zorgen we ervoor dat alle persen worden schoongemaakt en het materiaal verwerkt is. Zodat we de klanten de volgende dag weer verder kunnen helpen.

17.00 uur – Mijn werkdag zit erop! We hebben vandaag weer tonnen papier en plastic binnen gekregen, geperst in balen, die klaar staan voor transport. Het geeft mij een voldaan gevoel als we met z’n allen hard hebben gewerkt. Uiteraard zet ik mijn Ghanese muziek weer op onderweg naar huis. Morgen weer een nieuwe dag!

Meer inspiratie