Een dag op pad met: Annejetske van der Slik

Annejetske is belader bij reinigingsdienst Cyclus.

07.00 uur – Ik start rond 06.30 of 07.00 uur. Dan meld ik mij bij de balie zodat ze weten dat ik aanwezig ben. Ik kijk op de lijst met wie ik die dag werk. Vervolgens ga ik mij omkleden en zoek ik mijn team op. We nemen altijd vooraf even de route door. Ik drink geen koffie dus ik neem altijd een blikje energydrank. Afhankelijk van de route vertrekken we meestal tussen 7.00 en 7.30 uur.

07.30 uur – We beginnen aan de route. Vandaag zamelen we het PMD-afval in, in het gebied van de Reeuwijkse Plassen. Dit is een erg mooi gebied om te rijden. Dit doen we met een klein inzamelvoertuig. Dit is geschikter omdat het een groot gebied is met minder huizen en dus minder afval op de route.

11.00 uur – We hebben al een aardig stuk van de route gereden en het voertuig zit bijna vol. Het is praktischer om nu eerst te storten op het overslagstation, vervolgens te lunchen en daarna gelijk weer de route te vervolgen.

12.00 uur – Ik heb nooit zin om mijn brood te smeren. Als we onderweg zijn en geen tijd hebben om terug naar het hoofdkantoor te gaan, dan halen we onderweg wat te eten bij de supermarkt. Meestal haal ik dan wat makkelijks en ongezonds. Gelukkig eten we vandaag in de kantine op het hoofdkantoor. Daar eet ik vaak wat gezonder. Vandaag kies ik voor een salade, de dag special en een verse jus d’orange. In de pauze bespreken we ook altijd met collega’s hoe het bij iedereen gaat. Als er collega’s zijn die achter lopen terwijl wij goed op schema zitten, dan kunnen we hen aan het einde van de dag mogelijk nog helpen.

12.45 uur – Na de pauze gaan we weer verder met de route. Het is vandaag erg mistig maar wel lekker weer om te werken. Terwijl we onderweg een foto voor dit artikel maken, kwam een inwoner naar ons toe om te vragen of ik op de foto ging om de Miss Nederland Verkiezingen te winnen.

15.00 uur – Als we klaar zijn met de inzameling bellen we naar kantoor om te vragen of de hele route gereden is. Zij kunnen namelijk meekijken in het routesysteem. Als er nog een straat is die we vergeten zijn, kunnen zij dat zien. Als alles in orde is, gaan we weer storten op het overslagstation.

15.30 uur – Voordat we bij het hoofdkantoor aankomen, kijken we nog even of we moeten tanken en gaan we vervolgens het voertuig schoonmaken. Als laatste leveren we de sleutels en de papieren in en noteren we onze uren. Ik kleed me om, meld me af en ga weer naar huis. Nog één dag werken en dan is het weekend!

Meer inspiratie