Een dag op pad met: Fred van Loo

Fred is operator bij Greenblocks, een initiatief van PreZero dat afvalhout verwerkt tot 100% circulaire palletklossen.

5.50 uur – Onze ploegen werken 24-7. Vandaag heb ik ochtenddienst. In de controlekamer krijg ik de overdracht van de nachtdienst. We bespreken wat er is gebeurd en wat er gedaan moet worden.

6.00 uur – De dienst begint. We werken met drie man in een ploeg: een operator staat achter het paneel in de controlekamer, een collega doet lab-werkzaamheden en een ander staat bij de productielijn. ’s Morgens verdelen we de taken, vandaag sta ik in de controlekamer.

6.05 uur – Ik check continu op mijn beeldscherm of alles goed gaat en of er genoeg vulling is om de lijnen te laten draaien.

8.00 uur – Een verzoek van de technische dienst (TD). Ze moeten aan de lijn werken in verband met een storing. Voordat de TD aan het werk kan, zorg ik dat de lijn veilig en schoon is. Daarna assisteer ik de TD bij het oplossen van de storing.

8.30 uur – De storing is verholpen, ik stel de lijn weer in werking. We kunnen 55 miljoen 100% gerecyclede palletklossen per jaar maken. Zo is er minder vers hout nodig en sparen we het milieu.

10.00 uur – Tijd voor koffie!

11.00 uur – Ik spring even bij in het lab. We wegen en meten de blokken tussendoor regelmatig. Ook voeren we testen uit om te checken of ze voldoen aan alle eisen. Als er iets mis is, zegt de operator wat er bijgesteld moet worden.

12.00 uur – We lunchen tussendoor wanneer het kan, wel meestal gezellig met zijn drieën. Na de lunch ga ik weer terug naar de controlekamer.

14.00 uur – Ik draag de dienst over aan de late dienst. Tot morgen!

Meer inspiratie